Coronavirus Info

images

Richtlijnen van de Federale overheid inzake het Corana virus:

  • De uitvaartbespreking dient plaats te vinden in onze vestigingen en met een beperkt maximum van 2 familieleden.
  • Afscheidsplechtigheden en begroetingen kunnen mits in achtneming van de opgelegde social distancing.
  • Het aantal personen aanwezig in de aula en/of koffiemaaltijd varieert naargelang de richtlijnen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad.
  • Bij het betreden van het Uitvaartcentrum is het verplicht een mondmasker te dragen.

Waterinsijpeling

De overvloedige neerslag van de afgelopen dagen heeft helaas ook ons funerarium in Beringen-Mijn getroffen.
Hierdoor zullen er de komende weken nog sporen zichtbaar zijn van de waterinsijpeling!

Onze excuses en dank voor uw begrip.

Vriesdrogen of Cryomatie

ice3Het vriesdrogen van het lichaam van een overledene is een Zweedse uitvinding. Gedurende een twee weken wordt het lichaam van een overledene gekoeld tot een temperatuur van min 18 graden Celsius. Daarna wordt het lichaam ondergedompeld in vloeibare stikstof. Deze stikstof heeft een temperatuur van 196 graden onder nul. Het gevolg: het lichaam breekt en valt uiteindelijk uiteen in kleine deeltjes. Alles bij elkaar blijft ruim 25 kilo over, ongeveer een derde van het oorspronkelijke gewicht.Milieuvriendelijk
Volgens de Zweedse uitvinders zou vriesdrogen milieuvriendelijk zijn, omdat het overblijvende stof organisch materiaal is. Critici wijzen echter op het hoge energieverbruik dat voor deze techniek nodig is. Hierdoor wordt het milieuvoordeel weer teniet gedaan. Vriesdrogen van overledenen is in België niet toegestaan. Vooralsnog wordt vriesdrogen vooral gebruikt om verse groenten lang houdbaar te maken.