Coronavirus Info

images

Het BE-Alert - Overlegcomité past regelmatig de regels aan in het kader van de gezondheidsmaatregelingen.

Zodoende willen wij volgende regels in acht nemen :
  • De uitvaartbespreking dient plaats te vinden in onze vestigingen en met een beperkt maximum van 3 familieleden.
  • Afscheidsplechtigheden en begroetingen kunnen mits in achtneming van de opgelegde social distancing.
  • Het aantal personen aanwezig in de aula en/of koffiemaaltijd varieert naargelang de richtlijnen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad.
  • Bij het betreden van het Uitvaartcentrum is het verplicht een mondmasker te dragen.

Vriesdrogen of Cryomatie

ice3Het vriesdrogen van het lichaam van een overledene is een Zweedse uitvinding. Gedurende een twee weken wordt het lichaam van een overledene gekoeld tot een temperatuur van min 18 graden Celsius. Daarna wordt het lichaam ondergedompeld in vloeibare stikstof. Deze stikstof heeft een temperatuur van 196 graden onder nul. Het gevolg: het lichaam breekt en valt uiteindelijk uiteen in kleine deeltjes. Alles bij elkaar blijft ruim 25 kilo over, ongeveer een derde van het oorspronkelijke gewicht.Milieuvriendelijk
Volgens de Zweedse uitvinders zou vriesdrogen milieuvriendelijk zijn, omdat het overblijvende stof organisch materiaal is. Critici wijzen echter op het hoge energieverbruik dat voor deze techniek nodig is. Hierdoor wordt het milieuvoordeel weer teniet gedaan. Vriesdrogen van overledenen is in België niet toegestaan. Vooralsnog wordt vriesdrogen vooral gebruikt om verse groenten lang houdbaar te maken.