Convents volledig logo samen 3
Overlijden melden? 011 422 832

Bij overlijden

We weten dat het moment van afscheid, de uitvaart zelf, voor veel families van cruciaal belang is in het verwerkingsproces. Wij ontvangen u graag in ons uitvaartcentrum te Beringen-Mijn voor een eerste gesprek. Door goed naar u te luisteren en rustig de tijd te nemen, kan u met aandacht de gepaste keuzes maken. Alles is bespreekbaar en veel is mogelijk. Samen creëren we een waardevol afscheid, een dierbare herinnering…

Tijdens het gesprek zullen deze volgende onderwerpen ter sprake komen:


      1. Kerkdienst of Auladienst

Kiest u voor een kerkelijke uitvaartplechtigheid, dan kan u samen met de priester of verantwoordelijke van de parochie de kerkdienst volgens uw wensen samenstellen. U kan op ons rekenen voor een vlotte ondersteuning tijdens en na de plechtigheid.

In ons filiaal te Beringen - Mijn, stellen wij een moderne aula ter uwer beschikking. Deze kan gebruikt worden voor een dienst in intiemere kring, alsook een dienst voor een ruimer publiek tot 170 personen. 
Eén van onze voorgangers zal het verloop van de dienst met u overlopen en samen stellen. Met uw persoonlijke inbreng, wordt het een unieke uitvaart. Standaard worden er 5 muziekstukken geselecteerd, welke visueel kunnen aangevuld worden met persoonlijke foto's. Voor een mooi verloop, is het vereiste aantal foto's afhankelijk van de lengte van de muziekstukken. Voor een lied van ongeveer 3 minuten, raden we een verloop van een 20-tal foto's aan. Indien u niet beschikt over voldoende fotomateriaal, kan u opteren om foto's te herbruiken in verschillende muziekstukken.

U kan verder nog een laatste woord richten aan de overledene, leuke herinneringen delen of gewoon zijn of haar levensloop vertellen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat u niet verplicht bent om een persoonlijke tekst voor te lezen. Vindt u het (emotioneel) te zwaar? Of durft u niet voor een groep te praten? Voel u niet verplicht om dit dan te doen. Indien gewenst, kan één van onze voorgangers uw tekst voorlezen. Hebt u ook moeite met het schrijven, dan zullen onze voorgangers u ook bijstaan in het kiezen van gepaste algemene teksten. Dierbare voorwerpen van de overledene kunnen ook steeds een centrale plaats krijgen tijdens de dienst.

Soms is het voor genodigden helaas niet mogelijk om deel te nemen aan een dienst. Omdat we vinden dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om eervol afscheid te kunnen nemen van zijn of haar geliefde, bieden we bij een auladienst, volledig kosteloos, een livestreaming en/of opname van de dienst aan. 
       2. De laatste rustplaats

Tegenwoordig hebt u een wijde keuze aan mogelijkheden
       - Begraving
       - Begraving urne
       - Columbarium (urne)
       - Verstrooiing op begraafplaats
       - Verstrooiing op zee
       - Thuisbewaring
      

In principe mag je kiezen op welke begraafplaats je dierbare de laatste rustplaats krijgt, met toelating van de betrokken gemeente. In de gemeente van woonst zal dit altijd goedkoper zijn dan daarbuiten. Ook als je langere grafrust wil dan standaard of je bijvoorbeeld met 2 een grafplaatsje wil reserveren, zal je een hoger tarief moeten betalen. Je kan ons altijd volledig vrijblijvend vragen voor meer informatie. 
3. Drukwerk

Het begrafenisdrukwerk wordt (tenzij anders gekozen) volledig in eigen beheer uitgevoerd. Tijdens de eerste bespreking, stellen we samen een proefdruk op van de rouwbrief. Na goedkeuring, wordt deze meteen gedrukt en krijgt u de rouwbrieven mee om te posten of digitaal door te sturen naar uw naasten. 

Ook de gedachtenisprentjes worden in onze eigen drukkerij vervaardigd, zo kunnen we u verzekeren dat er steeds een voldoende aantal prentjes zal zijn tijdens de groet en na de dienst.

We beschikken over een uitgebreide standaardcollectie aan drukwerk waar u uit kan kiezen. Alle aanpassingen, persoonlijke accenten of eigen ontwerpen zijn natuurlijk mogelijk. 4. Koffietafel

De koffietafel na de uitvaart is een gelegenheid om gezamenlijk mooie herinneringen op te roepen en de naasten te steunen. In ons uitvaartcentrum te Beringen-Mijn, beschikken we momenteel over een capaciteit van maximaal 90 genodigden. Een koffietafel verzorgd door ons team op verplaatsing of geheel onafhankelijk op een andere locatie is natuurlijk ook mogelijk.

U kan kiezen uit een standaard koffietafel of een meer uitgebreid broodjes assortiment, alles is natuurlijk te personaliseren. U vertelt ons al uw wensen, wij zoeken samen met u de gepaste locatie en formule. 5. Bloemen

Bloemen maken een uitvaart warmer en zorgen voor een mooi, sfeervol en respectvol decor. Voor natuurlijke bloemstukken, werken we samen met gespecialiseerde bloemisten waardoor we een mooie samenstelling kunnen garanderen. Soms zijn zijden bloemen een geschiktere keuze (onder andere door weersomstandigheden), in ons uitvaartcentrum in Beringen-Mijn beschikken we over een uitgebreid aanbod. Alle bloemstukken die achteraf zullen worden bijbesteld door uw naasten of vrienden, worden aangepast aan de door u gekozen stijl.